// // Leave a Comment

Печелете пари с изпращане и получаване на пощенски пратки

Случайно попаднах на UNEX Kantar пощенски пратки, мисля, че някоя от всички анкети, които попълвам ме препрати към него и в началото ми се стори дори леко съмнителна тази работа. До сега не бях участвала в такъв тип изследване, но не пречеше да пробвам. Реално няма нужда да чакате анкета да ви заведе до него, може свободно да се регистрирате в сайта и да започнете да работите.

Какво представлява UNEX Kantar Postal Panel? Това е платформа, чиято цел е да следи за качеството и бързината на пощенските услуги по целия свят. Това се случва с помощта на хора, които пращат и получават писма и пратки и документират ежедневно този процес. Не се изискват никакви специални умения или познания, за да може да правите това. Аз лично участвам от няколко месеца и в тази публикация ще се опитам да обясня в какво точно се състои работата.


За да се регистрирате е необходимо да посочите адрес, на който ще получавате пратките. Това може да е домашния ви адрес или на мястото, където работите. Важно е той да е точен и да сте сигурни, че ще могат да ви намерят там, защото на този адрес пристигат нещата, които ще пращате вие самите, както и тези, които трябва да регистрирате като получени. До колкото прочетох има и възможност и да сте само получател или само изпращач, но нямам повече информация как точно се случва това и какво е заплащането (със сигурност е по-малко).

Регистрацията е бърза и лесна и не изисква някакви специфични данни. След като сте одобрени получавате достъп до панел, в който ще записвате необходимите данни. Има много подробно упътване, отговори на въпроси и няколко помощни видеа. В панела имате възможност и да си пишете с UNEX panel team, ако имате въпроси или проблеми. Не винаги отговарят достатъчно бързо, но те и ситуациите, които възникват не са чак толкова спешни или фатални. Аз имах няколко проблема и в крайна сметка просто сама реших какво да правя. Така че ако имате въпроси и проблеми може да пишете и на мен, мисля че натрупах достатъчно опит, за да помогна.

Не е необходимо да плащате нищо, в платформата не се въвеждат банкови данни, нито лична информация като ЕГН, снимки на документите и други подобни. Освен пощенски адрес, е необходимо и да посочите от къде ще изпращате писмата и пратките. Задължително е това да става от пощенски клон и задължително на гише (т.е. да го дадете на човек), а не да пускате нещата в пощенска кутия. Може да въведете няколко пощенски клона и да пращате когато от който ви е удобно. Изискват и да качите снимка на пощенския клон, но не е фатално това да се направи и на по-късен етап.

И стигаме до най-важното, в какво се състои работата. Накратко - изпращате и получавате писма и пощенски пратки и ги регистрирате в системата.

Малко повече подробности: От UNEX ви изпращат пакет с график и нещата, които трябва да се пратят за дадена седмица. Този пакет се регистрира в системата с номер. Нещата могат да бъдат писма или пощенски пратки. Аз до момента съм изпращала само писма, но пък съм получавала и пощенски пратки - те представляват малък пакет, в който има писмо.

Всички писма са предварително подготвени, запечатани, надписани, със залепени марки, от мен се изисква само в определения ден да отида и да ги изпратя. ВСЕКИ ден от графика се праща по едно писмо. Имайте го това предвид, ако решите да се занимавате, почти всеки работен ден трябва да се отиде до пощенския клон, който сте избрали и да изпратите писмото, което е предназначено за този ден. Ако ви се налага да отсъствате или да пътувате и няма да може да изпращате/получавате пратки трябва да съобщите за това като въведете информация в панела. Колкото по-рано,толкова по-добре, за да могат да не ви дават задачи за съответната седмица.

Другото изискване при изпращане е, то да се случва поне половин час преди края на работното време на избрания пощенски клон. Целта е да сте сигурни, че писмото ще отпътува същия ден, а няма да бъде отложено. И накрая се записва всеки ден в колко ТОЧНО часа и от кой пощенски клон е изпратена дадената пратка (онлайн в системата и на хартия на графика за изпращане).

Това е по изпращането, няма нужда да купувате марки, да плащате нещо, да пишете нещо, всичко е подготвено. В интерес на истината на мен ми се наложи един път да доплатя за писмо, но проблема беше в пощенската служителка, която не разбра, че не искам да го пращам препоръчано и специално. В такъв случай се снима бележката за направен разход и се качва в платформата (би трябвало при следващо плащане да ви изплатят този разход). Абсолютно забранено е да се информират пощенските служители за работата, с която се занимавате. Не защото е толкова тайна, а защото целта е те да обработват писмата по начина, по който си работят, а не да им се дава приоритет само защото се засичат. Така подадените данни ще са най-достоверни. А какво правят с тях от UNEX си нямам идея :)

Относно получаването - получавате писма и пратка от други панелисти като вас и трябва да запишете в кой ден сте ги получили и да качите снимка в системата. Затова е необходимо и да се въведе точен адрес и да сте сигурни, че нещата ще достигат до вас, иначе ще трябва да ги търсите в пощенския клон или незнайно къде, което забавя регистрирането им. Аз получавам писмата на домашния си адрес, а за малките пакети ми оставят бележка (която също се снима и качва в системата) и тях ги вземам от пощенския клон след което регистрирам.

Макар да изписах доста неща, реално работата не е трудоемка и наистина не отнема много време, ако и без това излизате и имате пощенски клон наблизо. Заплащането е 4.6 евро за седмица. Имайте предвид, че трябва да участвате най-малко 3 месеца в панела, за да получите плащане, защото възнаграждението се превежда на веднъж на всеки 3 месеца.

Оставям линк към панела, и моят реферален код UX1100486651023, ако ви е интересно да пробвате тази възможност за изкарване на пари от дома. Ако имате въпроси ми пишете коментар, във фейсбук или по имейл.

Втора част на статията за допълнителен доход от изпращане и получаване на пощенски пратки

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 comments:

Публикуване на коментар