// // 2 comments

Три панела на Cint - e-RG/Elite Bulgaria - BGinTouch - Sensepanel

Събирам на едно място 3 панела за проучвания, които се оказва, че са на една фирма и чак ми е странно защо имат три различни сайта, които си приличат и даже пускат еднакви проучвания. Което пък е причина да ме изхвърля постоянно от тях, защото все някъде и някога съм го била попълнила вече. Сигурно точно заради това не могат да наберат достатъчно участващи и постоянно имат реклами във фейсбук.
 
 
Интерфейса им е много подобен, въпросите към панелистите също, под различни имена са, но общото между тях е фирмата Cint. Тя осигурява платформа за глобални онлайн проучвания и мнения, която свързва членовете на панела с изследователи на пазара и марки за споделяне на потребителски мнения и данни. Със седалище в Стокхолм, Швеция, Cint има офиси в главните градове в Европа, Северна Америка и Тихоокеанска Азия. Това е представянето им и от там очаквах по-професионално изпълнение и реални анкети и доходи, което за момента не се получава.
 
Публикацията изобщо не е препоръка да ги ползвате, защото аз полза от тях не виждам. Споделям опит и мнение, ако се чудите дали да се регистрирате в тях и заслужава ли си. Поне за България в момента не си струва усилието по регистрация и попълване на профил.
Първият панел от групата, на който попаднах е e-RG/Elite - Bulgaria - https://panelist.cint.com/, може да го срещнете още и само като Cint. Имат и приложение OpinionAPP (подозирам, че е еднакво за трите панела), не съм го инсталирала и пробвала.
При регистрация изисква имейл, парола, дата на раждане, пощенски код. Акаунта ми там е от февруари 2021 г. След като се потвърди регистрацията има 98 профилиращи въпроса, на които е добре да отговорите, за да ви изпращат анкети. Сигурно може и да не ги попълните, но няма гаранция, че ще ви пращат проучвания в такъв случай.
 
При достигане на 10 евро може да ги изтеглите само в PayPal. Аз до момента имам 0.50 EUR от едно единствено проучване попълнено няколко дни след регистрацията. И от тогава около 20 имейла за анкети и на нито една не отговарям на условията. Даже последната бях попълнила голяма част от въпросите, като ме изхвърли. При опит за обратна връзка получавам стандартни отговори, т.е. нищо полезно. Не вярвам някога да достигна сума за теглене, не ви съветвам и вас да си губите времето с тях.
Следващите са BGinTouch - https://www.bgintouch.com/bg/, открих ги чрез реклама във фейсбук. Страницата им е активна от 2019 година, няма много дейност. Преди година хората са се оплаквали, че няма анкети и праща малко, после пак са се събудили и активизирали или поне на реклами го докарват активни.
Регистрация от септември 2021 г. При регистрация не изпрати имейл, трябваше да поискам повторно изпращане за активиране. Уж може да се настройва честотата на получаване на анкети. И при тях има често проблем с анкетите, при последната например ми дава грешен линк, много бъгава работа. 

Там имам две успешно попълнена анкета от общо 7 изпратени и спечелени 2.28 лв. Не ми е ясно колко точки са това, нито някъде е посочено колко точки получавате за всяко проучване, изписано е в пари. Затова пък за плащането е обяснено, че при достигане на лимита от 300 точки, ще можете да ги осребрите за паричния им еквивалент от 57 лв. (много необичаен курс на точки-пари). След заявяването 24 часа ще получите имейл от support@bgintouch.com, за да изберете начина на плащане – по банков път, в офиса на компанията или чрез ваучери – и да попълните необходимата информация. Ако някога стигна до там, ще му мисля как да ги получа и дали въобще ще дойдат.
 
Отново през февруари 2021 съм намерила и Sensepanel https://www.sensepanels.com/bg/login-bulgaria/ И при тях има агресивна реклама във фейсбук. При регистрация поне 140 профилиращи въпроса. 
 
Пращат анкета, препраща те през няколко сайта, все уточняваш нещо и най-накрая не отговаряш на условията. До сега са ми пратили само 3 анкети - изненадващо 2 от тях завършени и с начислени точки. Третата беше затворена 1 час след като съм получила имейл, отговориха ми, че са достигнати определения брой отговори. 
 
Събрани 240 точки. За изплащане са ми необходими 3000, които се равняват на 30 евро. Изплащат се по банков път. Организаторът получава известие от платформата за конкурс, когато участник е класифициран като победител и ще поиска по имейл информацията, необходима за получаване на наградата (име, фамилия, адрес, банкова сметка). Ще получите парите по банков път, конвертирани във валутата на вашата страна

Ако публикацията ви е била полезна, помогнете й да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме facebook

2 коментара: