// // Leave a Comment

WhitePress - Публикувай статии и печели пари

"📣Регистрацията за издатели започна!
Ако имаш собствен сайт или блог и искаш да изкарваш пари от него, определено препоръчваме да си създадете безплатен акаунт в нашата платформа. Така, че действайте! Регистрирайте се, добавете портала и офертата си, публикувайте статии и печелете с WhitePress 💵💷💶💰"


С такова представяне WhitePress® привлече вниманието ми и реших да го пробвам.

Това е портал, който осъществява връзка между собственици на уеб сайтове/уеб портали и рекламодатели. Ако се чудите защо е необходим посредник, не може ли сами да си продавате статиите и пространството в сайта си - разбира се, че можете. Просто тук нещата са уредени по-цивилизовано, сайтът ви е видим за повече хора, порталът е специализиран в това и така ще стигнете до повече потенциални рекламодатели. Другото предимство е, че порталът оперира в доста държави и може да получите заявка за реклама от всяка една от тях. Т.е. не е задължително даже сайтът ви да е на български.

Както стана ясно от въведението, за да печелите пари по този начин е необходимо да имате уеб сайт, на който да публикувате статиите и рекламите на други уебсайтове.

Регистрирате се в портала, попълвате си профила - къде и какво може да предоставите, цените си, дали имате някакви други специфични изисквания и чакате да се свържат с вас. Не очаквайте обаче да създадете уеб сайт и веднага да може да го пуснете в WhitePress®. Необходимо е сайтът ви да има качествено съдържание, история, да отговаря на различни критерии. От портала му правят оценки и мисля, че тези оценки са видими за потенциалните рекламодатели. Това не оказва влияние на цената ви, нея вие си я измисляте и поставяте, но пък е определящо за това колко човека ще ви потърсят. Регистрацията е безплатна, не открих да се заплаща някаква такса или процент от спечеленото на портала, което ме навежда на мисълта, че рекламодателите плащат, но не мога да потвърдя дали е така.

Може да добавяте няколко уеб сайта. Всеки си е отделен за себе си. След добавянето им създавате оферти за всеки от тях. Без оферти няма как да ви потърсят, защото не знаят какво предлагате. Има различни настройки, които може да гласите, за да ви е най-удобно на вас, когато пишете/публикувате нещо. Имате си табло със задачи, където следите лесно всичко свързано с вашия акаунт.

За съжаление инструкциите са на полски, не открих такива на български. Но пък има няколко видеа на английски, които може да са от помощ на всеки новорегистриран. Предимство е, че при контакт с хората от поддръжката получавате отговор бързо и може да питате всичко, което не ви е ясно.

Какъв е моят опит в портала: регистрирах се, добавих си единия сайт, трябва да се активира след добавяне и тотално бях забравила за тази опция да се печелят пари (така става като имам регистрации във всякакви сайтове, затова и ги разчиствам). Няколко месеца след регистрацията изненадащо получих поръчка за написване и публикуване на статия. Имах инструкции на каква тема да е, какви линкове да съдържа, изображение, краен срок за написване и краен срок за публикуване. В този период обаче нямах възможност да напиша и публикувам такава, затова реших да я откажа. Имах обаче притеснения, че този отказ ще се отрази негативно на профила ми и бъдещи поръчки, а също и не бях наясно как става плащането. В правилата, които прочетох се говореше за издаване на фактура, а аз съм си физическо лице.


Писах на съпорта и получих отговор, че мога да откажа без проблем поръчката, да си променя офертата, сайта или каквото там сметна за необходимо и пак да се пусна на пазара, ако искам. Научих и че вече не е необходимо да имам фирма, за да получа плащане. Достатъчно е да добавите банкова сметка към платформата и да направите регистрация в https://useme.com. Тъй като нямам опит с тази платформа за плащане, за момента ще се въздържа от ползването й докато не я проуча. Ако някой има опит с нея, моля да сподели. Също и как седи въпроса с плащането на данъци от тези доходи, ако знаете, ще ми е полезно. Useme също е полска платформа. За момента още обмислям дали искам да ползвам WhitePress® и затова временно съм си деактиривала офертата и сайта.

Порталът предлага и реферална програма, но до колкото разбирам от нея печелите само като привличате рекламодатели, но не и издатели (т.е. собственици на сайтове и писатели на статии). Ако привлечете поръчител на статии, които до 30 дена след кликане на вашия линк се регистрират в портала, то вие ще получите 5 лв. за всеки 100 лв., които те похарчат за поръчка на статии. Комисионната важи за 5 години!

Заради по-горните причини за момента не мога да дам повече информация дали порталът е коректен и подходящ за допълнителни, а защо не и за основни доходи. Иначе идеята е готина, не правиш нищо, само очакваш поръчки за статии, пишеш ги и получаваш пари. Ако имате възможност и капацитет пробвайте WhitePress® и ми споделете заслужава ли си.

0 comments:

Публикуване на коментар