// // Leave a Comment

Instagram scam - Palmpe Brand Ambassadors



Searching for Brand Ambassadors --- Collab? DM .... ❤️ ----  👑 | Be our Brand Ambassador 

Познато ли ви е някое от горните предложения? Ако имате публичен инстаграм профил, в който сте активни и имате поне 200-300 последователи, сигурно сте получавали съобщения или коментари с подобно съдържание.



Колкото по-популярна става една социална мрежа, толкова повече възможности за "лесна печалба" започват  да се появяват в нея. Това с пълна сила важи за Instagram. Там доста по-лесно от фейсбук може да се създаде профил, който праща спам на килограм и дори да го изтрият, за секунди се прави следващ - няма проверки, активират и почват с неустоимите оферти. Предлагат ти последователи, защото последователите са много важни в тази социална мрежа, предлагат ти популяризиране и доста често ти предлагат и възможност за допълнителни доходи. Схемата е позната - вкарваш малко пари и после почваш да печелиш големи суми, на които всички включили се преди теб вече се наслаждават, но при теб така и не идват.

Ще ви разкажа скромния си опит в това направление. Скромен, защото не им се връзвам на страхотните предложения, пробвах да отговоря само на една такава покана с цел да видя какво точно ще получа и да събера информация. На тези, които ми предлагат последователи, изобщо не се занимавам да им отговарям и директно ги изтривам и докладвам като спам.

Предложението най-често идва като коментар под ваша снимка. Обикновено избират по-коментирана и харесвана снимка, но понякога може да досаждат и на лични като пробват да ви пратят съобщение. При мен пробваха точно този вариант. Получих съобщение от някой от многобройните Brand Ambassadors на Palmpe (уж фирма за бижута), чиято цел е да привличат други балами да влязат в този невероятно успешен бизнес.



Кръщават си профилите с името на фирмата и ти пращат линк към официалния профил, който има хиляди последователи, което уж би трябвало да те убеди в реалното им съществуване и страхотната възможност, която ти предлагат. Профилът, който спами със съобщения за търсене на работа , няма никаква активност. Официалния уж профил на марката е забранил удобно коментарите под постовете си, защо ли? В сайта им няма данни за контакт, освен един измислен имейл, няма и помен от име на фирма или нещо по-сериозно. "Поддържат" и фейсбук страница, също с много фенове, но с никаква активност.



Представят себе си като общност, движение, което държи на мнението на клиента, бла-бла-бла, посланици им са по целия свят, работят с независими дизайнери от цял цвят и предлагат модни бижута на добри цени. Добри цени ли?!?!? Слагат високи цени, за да решат клиентите, че продуктите са качествени и после ти правят отстъпка, за да се почувстваш специален, което май се изтърка вече като подход.


Каква е най-общо схемата - поръчвате бижута от тях, като те ви ги дават на невероятно ниски и изгодни цени, в пъти по-малко отколкото пише в сайта им. Само и единствено първия път ще ги платите нали и то само доставката. Вашата цел е да рекламирате тези бижута и от своя страна да набирате други хора, като им предлагате гръмката възможност да станат Brand Ambassador на Palmple, като тяхната роля е също да си поръчват бижута и да рекламират сайта. Колкото повече, толкова повече печелите вие. Обещават да ви пратят бижута, които да подарите в giveaway, а също и ваш личен код за отстъпка. Може да видите всички бонуси в прикачената кореспонденция.

И на сайта им има описание на страхотната програма за техни посланници:

Ambassador Program

Join our ambassador program and get access to endless brand opportunities.

By invite only.

+ 3 free products to model in

+ 40% - 60% off store wide for life!

+ Exclusive photoshoot opportunities!

+ Featured on our social media

DM our instagram to apply.

Даже и ВИП позиция предлагат:

Ask about our VIP ambassador program.

By exclusive invite only

Price $500 per month

- Direct communication with our creative group.

- Once a year fully paid trip island trip and photo shoot in. Destinations included. Maldives, Santorini, Boracay

- Personal branded collection on our website with revenue share

- Lifetime 90% off store wide



Примерната ми поръчка с ексклузивно намаление, ще платя само доставката, обаче за нея искат предварително плащане. Според мнения в интернет има голям шанс да не я получиш и да си кажеш "е поне само с доставката изгорях", но точно това е целта им. Другото с което ме издразниха беше настояването да отговоря приемам ли предложението още на същия ден, ако може да направя поръчка веднага, за да не изпуснат момента и да нямаш време да се усъмниш и помислиш.





Търсят си хора, които да ги промотират/рекламират безплатно като ги зарибяват с бижута със съмнително качество. А че продуктите им са такива може да се види от сайта им, където цените са дооооста завишени, а видът им е като на такива от левчето, разбирайте от AliExpress.
Същите бижута ги има и по съмнителни български сайтове, пак с невероятно намаление, но със сигурност на цена доста по-висока от колкото е реалната им стойност. Най-елементарно търсене показва точно това:

https://palmpe.com/collections/bracelets - само за 27 долара, същата в AliExpress за 1.27 долара - https://www.aliexpress.com/i/4000418619109.html



И още едни, които пък ми оставиха коментар под снимка. Хвърлих едно око на профила им shopurbanice и изглежда действат по същия начин, но с тях нямам намерение да се занимавам. Те обаче удрят направо в А група - продават златни бижута отново на невероятни цени, рай за всеки купувач ;)

0 comments:

Публикуване на коментар