// // 18 comments

Български сайтове за афилиейт маркетинг

 

Както съм писала в статията си Как може да печелите от блога си? един от начините е поставяне на реклами в блога и при кликане на тях от посетителите вие получавате доходи. Най-добрата в тази област си остава услугата на Google - AdSense, но тъй като с тях не се спогодихме, реших да пробвам с българските сайтове, които предлагат такава услуга.

Работя с два от тях, може да се каже, че съм доволна, затова реших да споделя резултатите си с вас. И за двата сайта не е задължително да имаш сайт, за да печелиш пари онлайн. Афилиейт линковете могат да се промотираш и във фейсбук, ако например имаш по-голяма и посещавана страница, чрез изпращане на имейли, в twitter и др, стига да са позволени според правилата на съответния сайт. За мен обаче най-удобният начин си остават блоговете. Има хора, които по този начин си докарват добър месечен доход, аз засега ги ползвам като допълнителни приходи.

Сайтът, с който работя по-отдавна е Etarget.bg, по-точно от август 2010. Нямат големи изисквания към сайтовете, в които може да поставяте реклами, предоставят различни видове рекламни полета. Печели се в зависимост от посещението на сайта и кликането върху рекламите, които са направили посетителите. При натрупване на 50 лева, може да заявите плащане. Ако през даден месец не сте достигнали тази сума, то тя се натрупва за следващия.

Не е голяма сумата, която съм получила от тяхна реклама, но това е по моя вина. Към тях нямам никакви забележки, коректни са и ми изплащат сумите редовно.

Другата мрежа за афилиейт маркетинг, която ползвам е 2leva.bg. Не искам да звуча пристрастно, но сякаш инструментите, които той предлага са ми по-удобни, по-лесни за ползване и по-разнообразни. Тук имам възможност да си избирам кои марки да рекламира, повечето от тях са познати в България и са привлекателни за крайния клиент. Докато при Etarget самият сайт преценява какви реклами да покаже в моя сайт в зависимост от съдържанието, но понякога стават груби разминавания.

В зависимост от кампаниите получавам доходи от регистрирането на нов клиент в сайта на марката, процент от продажба или и от двете заедно. Получавате и плащане на всеки 100 уникални клика.  Натрупаната комисионна може да се тегли всеки месец, ако надхвърли сумата от 50 лв. За тази цел обаче комисионните трябва да бъдат одобрени, което става от рекламодателите и понякога отнема време. Аз за сега имам само една отхвърлена комисионна и то на много ниска стойност, така че нямам проблем с това.

Миналият месец получих първото си плащане от 2leva и приятната изненада беше, че получих 50 лв. бонус, изплащан еднократно първият път, когато си вземеш парите.

Ще ми е от ползва да споделите вие от кои български сайтове за афилиейт маркетинг сте доволни, за да ги пробвам и тях за в бъдеще. Все пак, за да не стана прекалено шарено и претрупано за посетителите нямам намерение да качвам банери на повече от два сайта едновременно.

18 коментара:

 1. Можете да опитате с афилиейт програмата на Zakupi.BG като в момента предлага комисионна в размер на 5%. Скоро очаквайте доста по-гъвкава програма, с комисионни от 2% до 12% както и много опции за настройки лично от партньорите.

  ОтговорИзтриване
 2. Здравей. Имаш много полезен блог с изчерпателна информация. Имам еди въпрос- регистрирах се в 2 лв, одобриха ме за за рекламиране в моя блог, но от там не знам какво се прави. Можеш ли да ме насочиш. Благодаря ти предварително.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравей, Таня, радвам се, че мога да бъда полезна.

   След като се регистрираш в 2leva избираш кои кампании искаш да рекламираш и кандидатстваш за тях. Одобрението става доста бързо. След това всяка предлага различни инструменти, които може да сложиш в блога си. Под инструменти се има предвид банери, текстови линкове или текстови реклами. Копира се кода им и се слага в блога като нова притурка. И това е.

   Ако мога да помогна с още нещо, моля пиши ми.

   Изтриване
  2. Всичко това го направих, но когато направя нова притурка и копирам там кода, нищо не излиза. Дали защото съм регистрирана и одобрена в Google - AdSense не става, или аз просто не го правя правилно.

   Изтриване
 3. Анонимен12 юли 2014 г., 8:43

  Здравейте! Регистрирах се в 2leva.bg като афилиат, избрах две кампании, които да рекламирам, но имам проблем с поставянето на банери. Бихте ли ми казали как точно става това? Благодаря!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здраейте, пишете ми какъв точно е проблема с поставянето на банерите и на коя платформа е блога ви. Ако желаете може да използвате формата за контакт и да ми опишете по-подробно какво точно се случва.

   Изтриване
 4. И аз имам въпрос за 2лева. Писах там но не получих отговор. Примерно аз слагам само банер на определена кампания и но забелязах че имат и инструменти за продукти и не мога да разбера дали комисионните се отнасят само за тези продукти или всички продукти от съответния сайт

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте, честно казано не съм ползвала инструмен за продукти, но според мен е логично комисионните да се отнасят за всички продукти в дадения сайт, независимо от кой линк са влезли клиентите. Пишете на самия сайт 2leva, а не на рекламодателите, на мен ми отговарят доста бързо.

   Изтриване
 5. Можете да работите и с афилиейт програмата на Hyrs.bg Комисионната в момента е една от най-големите в България, а именно - 10% за реализирана продажба. Скоро очаквайте доста по-гъвкава програма, с различни комисионни и нива на разпределяне на печалбите, както и много опции за настройки лично от партньорите.

  ОтговорИзтриване
 6. Май-май вече е по-изгодно да се участва в отделни афилиейт програми, примерно на онлайн магазини, отколкото в цели платформи.. Последно се регистрирах в тази на www.elmaira.bg и засега съм доволен.

  ОтговорИзтриване
 7. Здравейте! Аз съм напълно начинаеща и затова се обръщам към Вас. Планирам да създам блог, в който нищо не възнамврявам да продавам. Но все пак бих искала да имам някакъв доход от него. Въпросът ми е: трябва ли да имам фирма, за да сложа афилиейт линк към определена компания, като ще давам съвсем кратка информация за продукта. (В случая е техника). Благодаря!

  ОтговорИзтриване
 8. Афилиейт програмата на Dekoriray.me Ви предлага:

  Множество продукти за промотиране
  Множество банери
  Дневни и Седмични плащания през: EasyPay. ePay, Ekont и др.
  15% комисиона + 0.02лв за уникален клик
  Невероятна конверсия

  За повече информация.
  http://dekoriray.me/affiliate/index

  ОтговорИзтриване
 9. Здравейте,плаща ли лози сайт

  ОтговорИзтриване
 10. Значи извода в днешно време, е че афилиате програмите в България са доста западнали. Говоря за тези груповите, в които получаваме по-широк набор от разнообразни реклами. Аз лично имам нужда от такива като етаргет но с нищо не ме привличат а тези от гугъл с техните претенции също не са за предпочитане.

  ОтговорИзтриване
 11. Здравейте управител съм на ф-ма Чистичко и бих искала да предложа десет процента на всеки намерил клиент за фирмата ни. Примерна оферта от най-търсените би било продажбата на изпиране на диван за 30,00лв или цялостно почистване на апартамент с квадратура 60кв.м. за 120,00лв

  ОтговорИзтриване
 12. Здравейте,
  Ако имате блог за здраве и красота, може да се насочите и към profitshare.bg. Имат доста интересни за български пазар.

  ОтговорИзтриване