// // 24 comments

Още два сайта за анкети

Попаднах на още два сайта, в които предлагат да ви плащат, за да отговаряте на въпроси. Сайтовете са бългрски и разбира се анкети няма. Интересното е, че и двете фирми не искат да ви дават пари, а предлагат събраните точки да размените за продукти. Не че е лошо, но ако не ми трябва никой от посочените продукти. Но това ще го мисля, ако някога събера точки.

Все пак аз съм длъжна да ги споделя с вас, но по-скоро не като средства за печелене на пари, а за да имате информация за тях. Преди се занимавах да ги проверявам редовно дали няма нова анкета, сега просто чакам да ми изпратят писмо, но и това не става.

Първият сайт е на GfK Bulgaria - Институт за маркетингови изследвания. Предлагат доста услуги на клиентите си до колкото знам, дори към тях работят хора, които обикалят и ви правят анкети вкъщи, но от към онлайн анкетирането се скъпят. За един месец от както съм регистрирана съм попълнила само профила си и имам 10 точки. Или се интересуват само от мнението на клиентите си в София (това при положение, че живея в голям град) или им куца доста онлайн проучването.

Линк към панела, ако имате желание да се регистрирате: http://askgfk.bg/

Другата фирма е MindTake. За пръв път я чувам, нямам си идея с какво и как се занимава, случайно открих панела. Като основна дейност пак са посочени онлайн маркетингови проучвания. Там също може да разменяте точки за продукти или ваучер за покупки. Имам едно проучване и 5 точки. :))))

Линк към MindTake - https://www3.mindtake.com/


И двата панела предлагат възможност да каните приятели и да получавате точки и няма да се учудя, ако някой прави точки само от това, защото явно с анкети не става. Регистрациите са безплатни.

Споделете, ако имате опит с други онлайн проучвания или пък получавате анкети, от тези, които съм изброила до сега. Чудя се кой ли е идеалният профил, да взема да си направя един, та да видим ще ми изпращат ли въпроси или всичко е лъжа и измама.

24 коментара:

  1. Аз съм пробвала подобни сайтове (не тези точно) - не се правят НИКАКВИ пари от тях, а и анкети не се пращат редовно.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за информацията. Регистрирах се и в двата, в рамките на 1 месец от Gfk ми изпратиха 2 анкети. Което май потвърждава думите ти, че се интересуват от хора, които живеят в София.

    ОтговорИзтриване
  3. Zdraveite, az suho se registrirah v dvata saita i kato vas ne poluhih niho.

    ОтговорИзтриване
  4. Зоя Иванова13 юни 2013 г. в 23:45

    Здравейте аз също съм от измамените явно много мошенници има в интернет
    пространството в сайта сликсендс също са мошенници кликаш на някакви котки за стотинки а лъжат ,че се печелят пари

    ОтговорИзтриване
  5. 6te polu4i6 zarabotenoto,o sled godina ili pove4e (pod formata na vau4er za pazaruvane ).

    ОтговорИзтриване
  6. Аз също така се регистрирах в шест сайта за получаване на анкети и за трупане на точки, но май само с регистрационните точки си останах, защото нищо не получавам.
    Чрез вестник "Ало" в интернет намерих такава обява, че търсят хора за полълване на формуляри, а то било регистрация за попълване на платени анкети и останах с впечателнието, че екипите, които ги предлагат, трупат точки само от броя на хората, които ще се регистрират, а не от попълване на анкети.
    Може би някои чуждестранни сайтове в Америка развиват активно тази дейност, но така като гледам в Европа, а най - вече в България, само си създаваме профили.

    ОтговорИзтриване
  7. Какви продукти предлагат за размяна? Какво можеш да си вземеш за събраните точки?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сайтът MindTake Research предлага обмяна на натрупаните точки срещу абонамент за списания, които сайтът предлага. Същите точки може да се обменят срещу ваучер за покупка на стоки в три он - лайн магазина /с които сайтът има връзка/. Този сайт не изплаща пари, а ги обменя по тези начини.
      Сайтът AskGfk обменя натрупаните точки срещу чек Cadhoc за реално пазаруване. Доколкото прочетох в сайта - 100 точки са равни на 30 лева под формата на такъв чек.
      Тези два сайта, като че ли са най - редовни в анкетите. Аз съм от Пловдив и се убедих в това, защото ми изпращат анкети и то толкова често, че сама се учудих.
      Сайтовете Online Solutions, VN Market Research, Marketagent, JTN Panel, Map Marketing Research също изпращат анкети, но като че ли по - нарядко, може би защото точките ги обменят за пари. Просто не трябва да се отрегистрираш бързо. Трябва да се стои вътре и да се чака, за да се интересуват и те от теб. Доколкото разбрах, тези сайтове изплащат сумите и по пощата, като си поемат разходите за пощенските записи. Може и по банков път.
      Аз се регистрирах във всичките сайтове някъде около 20. 09 и следя всеки ден за анкети. По - добре да се регистрираш в повече сайтове, за да получаваш повече точки.

      Изтриване
    2. аз от JTN Panel получавам по 10 анкети на месец

      Изтриване
    3. Здравейте, регистрирах се в JNT Panel, но малко ме притеснява, че в анкетата питаха въпроси от типа на колко телевизора имате и каква марка. Възможно е опасенията ми да са глупави, но бих искала да попитам - измама ли е и има ли за какво да се притеснявам?

      Изтриване
    4. Здравейте, не е измама, в доста анкети искат такива данни - каква кола карате, какви електроуреди имате вкъщи, какъв телефон, за да имат представа от навиците ви и да знаят какви анкети да ви пращат.

      Изтриване
  8. И аз се регистрирах в такива сайтове. Изпращат ми анкети - по - нарядко, обаче изпращат.

    ОтговорИзтриване
  9. Регистрирах се и аз в тези анкетни сайтове,но нещо ме хвана шубето където си дадох данните ЕГН,адрес и подобни,защото без тях няма как да се регистрирам.

    ОтговорИзтриване
  10. От AskGfk два пъти получих чекове по 30 лв. и си пазарувах от магазин "Зора".

    ОтговорИзтриване
  11. И аз получих чек и си пазарувах от Кауфлант.

    ОтговорИзтриване
  12. В сайта JTN някой досега да е зимал пари

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, аз получих пощенски запис за 50 лв. на домашен адрес.

      Изтриване
  13. JTN два пъти са ми пращали пощенски запис

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да попитам, пощенския запис с известие на адреса ли беше или до поискване в пощенски клон?

      Изтриване
  14. Мария, ако е удобно да споделиш какъв е паричния еквивалент на 100 JTN точки, защото не успях да намеря тази информация на сайта им.

    ОтговорИзтриване
  15. От 2 години съм регистрирана в Прагматика (http://myoptis.net/bg/) и редовно си получавам чековете, имат изследвания често, поне така като гледам какво са писали всички преди мен - аз всеки месец получавам по няколко. Иначе благодаря много за инфото и за останалите!

    ОтговорИзтриване
  16. Здравейте, изключително некоректни, поне към мен се оказаха Online Solutions.
    От 2015г. съм регистрирана при тях и м.Август тази година натрупах 100т. / еквивалент на 60лв./
    До този момент / м.Ноември/ не ми преведоха парите с различни извинения.
    Надявам се, че потърпевшите от тях не са много!?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Те просто изчезнаха някъде и станаха неоткриваеми. И аз имах да взмам от тях, но нищо не получих. Оказаха се мошеници. И други са си прекратявали дейността, но поне те информират и даже някаква компенсация предлагат. Регистрирал съм се в доста сайтове, основно български, като тях редовно плащат 10-12, а примерно за 10 години съм получил близо 1000 лева общо.

      Изтриване