// // 20 comments

Платени статии

Тъй като предишните ми публикации бяха на тема писане на статии и печеленето от това, реших да се разтърся и да видя има ли реално сайтове, които плащат за статии. Попаднах на доста теми как се пише статия, как се пише добра статия, как се пише статия, която да четат повече хора, как се печели от писане на статии, но честно казано повечето бяха само общи приказки, с които вече се наводни уеб пространството. Много малко реално ти казваха след като напишеш статия къде можеш да я продадеш.

Търсят се най-вече специализирани статии. Статиите от общ характер, проблясъци от личния ви живот и писания от типа "каква простотия да напиша днес" ще се котират само в личния ви блог, който може евентуално да печели от AdSense, но и това не е сигурно. А не всеки може да пише по всякакви теми. Не е достатъчно само да разтягаш локуми, да преписваш от Интернет или да си измисляш. Трябва да познаваш материята, за която пишеш. Сайтовете са малко и са само български, надявам се в бъдеще да се увеличават.

Та да си дойдем на думата. Намерих следните сайтове, които плащат за написана статия. Искам да предупредя, че не съм ги пробвала, тъй като нямам познания по темите, които те поддържат. Ако някой има опит с тях, ще се радвам да сподели, за да е още по-полезна информацията. Споделете и ако знаете други сайтове, които ще оценят труда на един добре пишеш блогър и ще му заплатят за написана от него статия.

Portal.bg - обявата там е доста старичка, от преди 2 години и идея си нямам дали още е валидна. Замислям да им пиша и да ги питам и ще споделя тук, ако ми отговорят.
Ако някой е пробвал да каже струва ли си. Статии на IT тематика. Все пак ето и линка - http://portal.bg/news.php?cat=main&read=20071608001

Statii.net - Стани автор и пиши рекламни статии за други сайтове срещу заплащане.

Greenlost.com - търсят автори по следните теми Екология,Екологични технологии, Соларни системи, Еко новини и Еко събития. Заплащането е леееекичко символично - 0.90 лв на статия, но знае ли човек.

Kaldata.com - пак на IT тематика. Линк - http://www.kaldata.com/modules.php?modname=custompage&name=work

20 коментара:

  1. Имаше и един сайт за забележителностите в България, как му беше името. Ако някой се сеща и има опит с него да пише коментар. Мисля, че там заплащането беше много добро на общия фон.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей!Прочетох следната обява за писане на статии,писах на съответния имейл ,казаха ми,че търсят хора и искам да те питам дали знаеш нещо относно тази компания,дали са коректни и т.н. ;)

    http://www.bezplatno.bg/obiava/78756/%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8.html

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, аз имам нужда от статии на следните теми: Недвижими имоти, Автомобили,Камиони, Мотоциклети, Спортни стоки, за бебето и детето, технологии. Заплащам от 2 до 5 лв (в някои случаи ако наистина е положен труд и повече) на всяка одобрена статия (в зависимост от темата, дължината и качеството). За повече информация - andronicpc@yahoo.es. За да няма съмнения - всяка одобрена статия ще се публикува в интернет портал. Всяка статия трябва да съдържа мин. 500 - 600 думи. Моля преписвачи (copy paste) от интернет да не ми губят времето.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако все още, предложението Ви е активно, може да се свържете с мен по имейл адреса ми: krisinka90@abv.bg

      Изтриване
    2. Здравейте, аз съм професионален писател с магистратура по филология и 8 години стаж. Интересувам се от предложението ви. Ако все още актуално можете да се свържете с мен на имейл: Atanasova79@gmail.com

      Изтриване
    3. Занимавам се с писане и редактиране на статии с разнообразна тематика от една година. Свържете се с мен на mtmvb@yahoo.com за евентуално сътрудничество.
      Благодаря ви!

      Изтриване
    4. Здравейте, интересувам се от предложението Ви. Имейлът ми за контакт е kuzmanova@abv.bg .

      Изтриване
  4. Здравейте! Интересувам се от предложението. Може да се свържете с мен на: evvona@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте, интересувам се от написаното, ако желаете да се свържете с мен за повече - pavlova.1963@abv.lg

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте!Офертата ви ме заинтригува.Обичам да пиша и бих се радвала да се свържете с мен-cufi0606@gmail.com

    ОтговорИзтриване

  7. здравеѝте ,трябват ли ви все още хора които да ви пишат статии
    vgergina@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте, интересувам се от обявата. Ако желаете, потърсете ме на yoana.n@abv.bg.

    ОтговорИзтриване
  9. Статията е стара, но и актуална. В българското интернет пространство почти не открих уеб сайт, който да предлага заплащане срещу написан материал. Собственик съм на сайт за маркетинг и реклама. Предлагам позиция "автор при нужда" (https://www.inter-reklama.com/blog/about/) за написване на материали като: проучвания, статистики и анализи в ИТ сектора (бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции).

    Изплащам 20 лева (10 €) за одобрен текст до 400 и по-малко думи. Неодобреният текст е и ще е собственост на неговия автор. Одобреният текст не може да се публикува, предоставя и препродава на трети лица. Авторът ще се възползва от признание за авторство като сътрудник под публикувания материал.

    Държа на прецизност и професионалност.
    Разплащателен метод: PayPal
    Възможно е да платя и 30 лева (15 €) за материал според компетентността на автора.

    Поздрави,
    Петя Младенова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      Казвам се Владимир Петров и съм заинтересоwан от вашето предложение.
      Имам широк спектър от познания бакалавър философия, магистър креатиwна комуникация и втори магистър лични финанси, а работата ми е бизнес анализатор и дивелапър.
      За контакти 19.vladimir.petrov@gmail.com

      Изтриване
    2. Интересувам се...Имам ИТ фирма,пиша статии и на друга тематика/образование,дизайн,пътеписи,разкази.../Имам 60книги в АМАЗОН...Поздрави:Анна Каменова/slavianskimost@mail.ru/

      Изтриване
  10. Здравейте, пиша текстове в областта на медицината, бебето и детето. Ерготерапевт-рехабилитатор съм и работя на професионално ниво с различни държавни и частни болници. Писането ми е страст, има много истрои които трябва да бъдат разказани. Ако някои има нужда от подобни текстове, отворена съм за предложения. ekaterina.p.petrova@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  11. Здравейте! Пиша материали в сферата на екологията- доклади, реферати, публицистични материали,развиване на теми. При интерес пишете на vv_girl@mail.bg

    ОтговорИзтриване
  12. ЗДРАВЕЙТЕ, ПИША МАТЕРИАЛИ В СФЕРАТА НА БЪЛГАРСКАТА ГРАМАТИКА И НА БЪЛГАРСКАТА И СВЕТОВНАТА ЛИТЕРАТУРА - ДОКЛАДИ, РЕФЕРАТИ, ПУБЛИЦИСТИЧНИ МАТЕРИАЛИ, РАЗВИВАНЕ НА ТЕМИ, ЕСЕТА, ИЗРАБОТВАМ КУРСОВИ И ДИПЛОМНИ РАБОТИ В ТАЗИ СФЕРА. ПРИ ИНТЕРЕС МИ ПИШЕТЕ НА megi_hub@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  13. Добро предложение, скоро ще се възползваме!

    ОтговорИзтриване
  14. Здравейте, пиша статии на теми свързани с личностно развитие, духовност, психология,здравословно хранене и живот и пътуване.
    При интерес може да ме пишете на marina_ev@abv.bg.

    ОтговорИзтриване