// // Leave a Comment

ASKEM се завърна! Вижте какви са промените и изкарват ли се пари от там!

Преди почти три години писах за този сайт за попълване на анкети - ASKEM. Може да се каже, че го бях забравила, тъй като не пращат имейли дали имаш нова анкета, а аз не се сещам да влизам в самия сайт и да проверявам.

Скоро обаче получих писмо от тях, в което ме канеха да видя новият им обновен сайт и новите функционалности и възможности. И следваха още уточнения какви точно са промените.

С интерес реших да разгледам и да видя какво ново. Сайтът изглеждаше приятно на външен вид, но като функционалност не е много добре замислен според мен. Това е малък проблем обаче, при положение, че кампании отново няма. Така си и стоят събраните ми от преди точки (сега се наричат ASCOIN), които май мога да обменя за някакви стотинки. Най-важното било, че мога да изтегля натрупаните суми към сметка в PayPal. Да обаче PayPal имат такса за всеки превод и реално няма никакъв смисъл да ги тегля, а шанс да натрупам повече така и не се вижда на хоризонта.

Няма и никаква информация как точно работи сайта в момента. В секцията "Как работи" си стоят празните странички и един нов потребител се чуди какво точно да прави в този сайт и как да изкара повече точки. Ами обяснение изобщо няма, така че сами трябва да разучваме къде да кликнем.

Направи ми впечатление, че отново е наблегнато на привличането на нови и нови потребители. Видях дори реклама във фейсбук, която гласи "Печелете хонорари като Бизнес Консултант в #АСКЕМ! Не е необходим предишен опит.", което реално не е лъжа, но и не казва цялата истина. Защото 2 месеца от както е стартиран новият сайт и кампании няма и няма. Обяснението е тривиално: "За съжаление в момента няма активни кампании, в които можете да участвате, но не се предавайте - скоро ще се предизвикаме интереса на Бизнес средите! За да бъдат хонорарите Ви по-високи е важно да имате по-висок рейтинг. Свързвайки профила си в социалните мрежи с профила си в АСКЕМ добавяте единици към рейтинга си и с това увеличавате разменния курс на ASCOIN кредитите които обменяте за реални пари."

Да обаче свързвайки се чрез фейсбук профила си, приложението, което прави това взема всичката ви информация. Като казвам всичката, имам предвид наистина всичко, което сте споделили в социалната мрежа и което в някои случаи само вие виждате. Ето какво искат: ASKEM will receive the following info: your public profile, friend list, email address, News Feed, relationships, relationship interests, birthday, chat status, notes, work history, status updates, check-ins, education history, events, groups, hometown, interests, current city, Photos, questions, religious and political views, follows and followers, videos, website, personal description, likes, Video activity, music activity, news activity and games activity and your friends' relationships, relationship interests, birthdays, chat statuses, notes, work histories, status updates, check-ins, education histories, events, groups, hometowns, interests, current cities, photos, questions, religious and political views, follows and followers, videos, websites, personal description and likes. Ами ще ме извиняват, но не съм готова да споделя тази информация с тях...

Със същата цел е направена и партньорска програма, с която каните хора да се регистрират в сайта. За целта всеки потребител има уникален линк и за всеки потребител, регистриран през него, той получава по един ASCOIN. Явно в момента това е единствения начин да се трупат ASCOIN

Често казано за сега го отписвам този сайт и не мисля нито да го проверявам, нито да се надявам на някакви доходи от него. Ако ми пратят имейл, че има нова кампания, в която мога да участвам, ще я попълня. Ако не, здраве да е, има и други сайтове.

0 comments:

Публикуване на коментар