// // 4 comments

Global Test Market

Едно писмо вчера ме подсети, че съм се регистрирала и към друга агенция за проучвания, освен МАП панел. Но то човек забравя, като не е нещо, с което се занимава всеки ден. Ще ви споделя впечатленията си и от нея.

Става въпрос за Global Test Market. На пръв поглед изглеждат по-сериозни от МАП панел, поне с това, че правят проучвания в почти всички страни. Основната идея е същата, регистрираш се, попълваш де що има поленца с всичките си особености. Колкото повече подробности дадеш за себе си, толкова повече анкети ще получаваш, поне така те уверяват. Но ако не отговаряш на профила, който търсят, няма да ти пратят нищо. Смея да твърдя, че доста добре се вмествам в профила на средно статистическия българин, но явно и това не помага.

И след като свършиш това започваш да чакаш. Регистрацията ми в Global Test Market е от преди година и половина. За това време съм получила само 4 анкети, на 3 от тях съм отговаряла на условията и съм получила точки за попълването им. Събрала съм 60 точки. За да ми изплатят нещо, ми трябват 1000 точки. 1000 точки = 50 $. Ако продължавам със същото темпо след 25 години ще ги събера. Тъкмо да се почерпя по случай пенсионирането ми. :) Тук не можете да каните приятели и да получавате точки и от тях.

Което още веднъж ме убеждава, че тези анкети са загубена кауза, колкото и да ме уверяват в противното. Много е вероятно проблема да идва от това, че живеем в България и тук или проучванията са малко или на фирмите не им се дават пари, за да разберат мнението на потребителите.

Изкушават ме да си сменя виртуално гражданството, само за да видя дали и тогава ще ми пращат толкова малко анкети.
Ако някой все пак желае да се пробва ето и сайта: http://globaltestmarket.com/

Интересно, че има още един сайт, който претендира, че е на същата фирма и дори има интерфейс на български. Пише същите неща, само дето адреса му е съмнителен и не можеш да се регистрираш, нямам си идея защо. Оригиналния сайт не предлага меню на нашия език, макар анкетите, които ми пращат да са на български.

Ето и адреса на сайта двойник, да го имате предвид, че за същата работа става въпрос: http://se2stgweb01.globaltestmarket.com/

Попаднах на още един сайт, който предлага да плаща за анкети, сега ще се регистрирам и там и ще пиша после дали ще забогатеете до пенсия от там или няма.

4 коментара:

  1. В Global Test Market 1000 точки се събират за около месец. Един от най-добрите сайтове за анкети. Никой друг не дава 35 точки (около $1.6) за анкета с продължителност 15 минути. Вече 3 пъти са ми плащали. Препоръчвам го!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте.Бих искала да се регистрирам в Global Test Market,но когато трябва да въведа държавата,България липсва в изброените.Какво не правя както трябва?Благодаря за отговора предварително:)

    ОтговорИзтриване
  3. Много добра страбица аз съм в испания и тази ми е любимата

    ОтговорИзтриване