// // 1 comment

Неуспешен опит за писане на клюки

Четейки блога ми може би оставате с впечатление, че едва ли не разбирам от почти всичко. Звуча така, сякаш се справям се с всякаква надомна работа, въпроса е само да я намеря. Разбира се, че това е далеч от истината. Аз също имам провали и не мога да правя всичко. За някои дейности нямам време, за други необходимите умения, за трети работодателя например не е харесал как се справям с възложената ми задача.

Реших все пак да споделя за тези мои неуспешни опити в надомната работа, защото те може да са полезни на някого и да открие поприще, на която може да се изяви.

Един от неуспешните ми опити е да пиша клюки. Признавам си, че не съм човек, който живо се интересува какво се случва със знайни и незнайни наши и чужди звезди и на такива статии само им прочитам заглавията. Не съм любител на жълти сайтове, вестници, предавания и т.н. Обаче ми се наложи да навляза в тези води, с което не се справих много добре.

Ето как започна всичко. На обявата попаднах във форума на Предприемач. Копирам ви текста:
"Търсим автор, който да пише всеки ден по 3 статии за светски сайт. Темите ще се задават от редактор, който ще обучава и ще помага на автора в началото. Работата е постоянна, плаща се всяка седмица и ако човекът е сериозен, бързо ще има увеличение на парите. Кандидатите с опит с Wordpress са с предимство, а грамотността е задължителна."

Това, което не беше споменато в обявата, но ми беше известно преди да се съглася да почна е: цена на статия - 1 лв, написаното трябва да е между 200 и 300 символа и се работи събота и неделя. Освен мен за сайта пишеха още 4-5 момичета, статиите се вземаха от други сайтове и се пренаписваха. Или се пишеше свободно съчинение по намерена в нета снимка, колкото се може по-интересно и скандално. Трябваше ми малко време, за да свикна да пиша откровени глупости, неверни неща или да разтягам локуми, за да се привлече вниманието на читателите. От тогава пък изобщо не вярвам на подобни писания.

Причините да не се справя с работата бяха няколко. Оказа се, че това наистина не е моят стил на писане и не ми идеше от вътре да плюя хората и да измислям небивалици. Освен това не винаги съумявах да намеря всеки ден три актуални и интересни статии, все пак и другите момичета ползваха същите източници като мен. И макар да ми се струва, че една статия може да е готова за 20 минути, на мен ми отнемаше повече време търсенето и измислянето на скандални заглавия. Събота и неделя пък никак не ми беше до това, пътуваме, ходим на гости, домашни задължения и т.н., затова в крайна сметка прецених, че е по-добре да се откажа от това, отколкото да върша работата некачествено и да тормозя себе си.

Все пак смятам, че опита в писането на клюки не ми беше излишен и все някой ден ще ми е от полза. Затова не мислете, че има лоша работа. Ако тя е неподходяща за вас, за друг може да е точното призвание. Не пречи да пробвате, важно е навреме да осъзнаете дали ви носи удоволствие и ако отговора е отрицателен, да се откажете.

1 коментар:

  1. Според мен 1 лев е твърде малко, за да си кривиш душата... А ако редовно правиш тия гимнастики, увреждането е гарантирано.

    Благодаря за споделеното!

    ОтговорИзтриване