// // Leave a Comment

Как да получавам повече платени анкети/проучвания


Няколко месеца сайтовете за платени онлайн анкети съвсем се бяха позагубили. Не знам дали заради епидемията, заради затварянето и свиването на доста бизнеси или просто се притесняваха на къде ще поемат нещата, но забелязах, че почти не получавам проучвания. Възможно е и да са били почивка в края на старата и началото на новата година. Каквато и да е причината, факт е, че започнах да се чудя дали положението е така само при мен и мога ли да направя нещо, за да увелича броя на получаваните проучвания, да се откажа от някои сайтове, които не си заслужават или да намеря други. Просто да раздвижа малко ситуацията.

Това за мен беше стимул да вляза в конкретните сайтове, да ги разгледам и проуча по-добре. По принцип процедирам така - ако получа имейл за наличието на нова платена онлайн анкета, кликвам на линка, попълвам я и забравям за нея до следващата такава. Затова не е странно, че открих за себе си може би дребни на пръв поглед промени, които все пак могат да побутнат честотата на пращане на анкети в положителна посока. Да те зависят предимно от демографските ви данни, но и активността ви в панела също се оказа, че има значение.

Забелязах, че се увеличи броя на анкетите, които ми изпращат, затова споделям с вас какво направих аз:



1. Актуализиране на профила - Всички сайтове за проучвания съветват да попълните изцяло и вярно профилните си данни. Тези, които са направили това са с предимство при получаването на покани за проучвания. Понякога периодично има анкети за актуализиране на профилните данни, за които също получавате точки/пари. За тях не съм забелязала да изпращат имейли, затова най-добре проверявайте профила си в сайта.

2. Редовно влизайте в сайтовете за анкети - При един от сайтовете забелязах, че всеки път като вляза в него ме чака 1-2 анкети, за които изобщо нямам известие в пощата. Проверих си настройките, наред са, но по някаква причина не ги получавам.

Посещението на сайта след попълването на анкета ви дава възможност да проверите и дали са ви начислили точките, правилния брой ли са и. Ако имате проблеми с това, ви съветвам да връщате имейл на панела. Също и при невъзможност да попълните анкета, защото линка дава грешка, пак им сигнализирайте, така вие губите евентуални точки от попълването й.



3. СПАМ папката -  Проверявайте задължително периодично тази папка в електронните си пощи. Случва се да праща имейли там и ако няколко пъти не ги отворите и не отбележите, че това не е спам, те така и ще си изтичат. А при някои панели е важно да попълните анкетата колкото можете по-скоро след излизането й.


4. Отговаряйте веднага - Да не всеки може да виси постоянно на телефона или компютъра, но ви съветвам да попълвате анкетите веднага след като ги видите. Не отлагайте за после, защото тогава или самата анкета е изтекла като валидност или вече са набрани необходимия брой отговори.

5. Известия и Мобилни приложения - Ако не искате да разчитате на имейли, някои панели предлагат нотификации в браузъра. Други пък имат приложение и дори твърдят, че през него ще имате достъп до повече анкети, което не съм пробвала все още. Те имат същата функционалност като десктоп версията на панела, просто ще са ви по-удобни ако използвате предимно телефона си.



Филтрирайте сайтовете, които са коректни. Не попълвайте анкетите машинално, това се забелязва и анкетата ви изхвърля, а е възможно и да влияе на бъдещите покани.


Някъде прочетох съвети да напишете, че сте от голям град, дори да не сте, имате домашни любимци, дори да нямате, имате деца, макар да живеете сам/сама и други такива, защото това в много случаи е търсения профил от сайтовете. Аз обаче не съм съгласна в това, за мен това е създаване на фалшив профил и подаване на неверни данни. А и не съм сигурна, че фирмите, които търсят мнението на потребителите искат точно такива стандартни "семейства" и "профили".


Напишете ми имате ли и вие някакви трикове или правила за получаване на повече платени анкети?

0 comments:

Публикуване на коментар