// // 6 comments

Pal.bg - Печели, докато общуваш! Да, ама не!Точно преди една година се разтръби за новата социална мрежа, която ще надмине едва ли не даже фейсбук, защото има едно ГООООЛЯМО предимство, а то е че плаща на своите потребители за активността им. Една година по-късно нито сайтът се е разраснал толкова, нито хората са се скъсали да печелят от него. Става въпрос за pal.bg, чието мото е Печели, докато общуваш!

Регистрирана съм в сайта още от самото начало и макар да съм активна всеки ден там, до момента имам натрупани едва 77 точки като за последния месец нямам нито една допълнителна точка, въпреки че публикувам всеки ден поне по 5-6 неща. Това включително с 11 поканени приятели на първо ниво и 1 на второ. Честно казано нямам и намерение да се занимавам да каня повече хора или да вися денонощно там, за да изкарам повече точки при положение, че "най-евтините" предметни награди, които мога да получа срещу точките си започват от 1800 точки, а срещу пари може да обмените, ако имате над 10 000 точки. Както казах нямам си идея дали някой го е постигнал и как точно го прави, но за мен сайтът е губене на време и определено е по-безполезен от фейсбук.Да идеята е добра, че кой не иска да му плащат без да прави почти нищо, само да е активен в интернет, което и без това прави по цял ден. Само, че реализацията се оказва по-трудна от планираното и в случая отново така се получава. В началото можеше да се печелят само по 2 точки на ден, независимо какво правиш. После това беше премахнато и сега не ти дават 2 точки дори за месец, ако ще да се скъсах от активност. И по метода на проба-грешка се направиха какви ли не промени и нововъведения, но всичките с цел да затруднят трупането на точки. Сега възможностите да ги увеличиш е да участваш в разни конкурси, в които никой не спазва правилата и хората участват с по няколко профила или във всекидневните лотарии, в които си купуваш с 1 точка 1 билет за участие и се надяваш на късмета.

Друго нововъведение в полза на сайта, но в ущърб на потребителите, е да пишат статии, които ако се харесат на модераторите се ползват като пълнеж за друг сайт. И така само срещу 50 точки за статия, те си получават уникални текстове и си трупат парите, а вие с тези точки не можете да направите нищо. Обаче хората се ловят и на тази въдичка с идеята да натрупат точки до така желаните награди без да се усетят, че работят почти безплатно за някого.

По мое мнение сайтът не си заслужава, продължавам да го ползвам само, защото вече имам регистрация там и пускам линкове към статиите си. Не съм чела някой да се е похвалил, че е изкарал достатъчно точки, за да получи парична или предметна награда от него. Ако има такъв, да ми пише, ще редактирам мнението. Но тепърва да се захващате с това, не си струва, по-добре потърсете друг начин за изкарване на пари от вкъщи.

6 коментара:

 1. Аз вече няколко пъти съм печелил ваучери с които съм пазарувал в Nex и Bokacha.

  ОтговорИзтриване
 2. Biser Mitkov, май вече не сте активен в сайта?
  Много тарикати има в него!
  Не става ясно кой се крие на админските длъжности, откъдето правят каквото си искат!
  Оставят порнографски и вулгарни публикации, а изтриват постовете на онези, които се борят срещу тях!
  Не са обозначили, че трябва да събереш от 35-39 харесвания/лайка на една своя публикация, за да получиш прословутата 1 точка! А за да ги получиш ти също трябва да харесаш на другите 35-39 потребителя публикациите, а те от своя страна, харесват твоите, когато си поискат и ако имат полза от това, което забавя процеса на трупане на лични точки!
  И че Х месеци трябва да цъкаш за да събереш някакви точки за определена награда!
  След като бъдат изчерпани наградите от най-ниско ниво, не се зареждат други от този вид, а оставят тези, които можеш да достигнеш с по-висок брой точки. Точките за активност се определят по незнайно какъв алгоритъм!
  Някой потрбители взимат през кратък срок награди, също незнайно как, за толкова кратко време трупат тези немалко точки!
  Създадена е лотарийна игра с цел да те примами да си даваш бавно спечелените точки в нея, с надеждата да си повишиш арсенала от точки по-бързичко, но в крайна сметка в нея, все едни и същи печелят високата сума от 16 т. ... което навежда на мисълта, че всичко е мошенгия, а не късмет!
  В редки случаи се печелят и по-високи точки, в зависимост от закупените билети, но пак от хора при които не се забелязва никаква активност в сайта!

  Общо взето сайтът е огромно губене на време в цъкане/харесване /защото трябва/ на безсмислени публикации в повечето случаи, и относно дейност и информация, защото всичко е с цел трупане на точки... и забавлението остава на заден план, а досадата на първо място!

  Има и друга съществена подробност, че сайтът мн. често се бъгва и няма достъп до него, което явно е целенасочено!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Още съм активен и продължавам да печеля пари и награди , както и много други оправни и готини хора в сайта....А смотаняците като теб ще продължават да завиждат и да правят единственото което могат - Да наблюдават отстрани и да храчат лъжи и клевети за жълти стотинки ...Хаххааххааа

   Подпис:Бисер Митков

   Изтриване
 3. точно тоя Biser Mitkov е пумяра в пал.той и няколко още боклуци като него са завистниците в сайта.и ако някой спечели някоя точка той и неговата групичка започват да докладват без причинно хората само и само да не вземат точки.той е най голямата долнопробна мишка в пал.бг

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Мишко долна , защо анонимно църкаш от мизерната си дупчица ....Хаххаааааахххааа..Сигурно съм ти нае*ал гаджето и не можеш да го преживееш...хаххааххххааааа

   Подпис:Бисер Митков ;)

   Изтриване
  2. Сайта си е добре,но някои искат да печелят всеки ден.

   Изтриване