// // 2 comments

Продавалника умря! Да живее OLX! Има ли кой да го замести?!?

Сигурно ще си кажете какво общо има продавалника и другите сайтове за продажби с надомната работа. Има в частта с изкарването на допълнителен доход. От край време търговията е начин хората да се издържат и съвременния човек не прави изключение. Сайтовете за продажба на употребявани и нови вещи стават все повече и е добре да им се обърне внимание и да знаете в случай на нужда предимствата и недостатъците им. Ще споделя моят личен опит с някои от тях, които години наред ми помагат да си докарам допълнително парички. Всеки от нас има излишни неща, които само мести от едно място на друго без да знае какво да ги прави или ги пази за някой ден, когато ще му потрябват. Аз не обичам да складирам такива неща, затова или ги продавам или ги подарявам, но важно е да се разчиства. А парите дошли от тях са добро попълнение към семейния бюджет.

Имам опит само с български сайтове, ще се радвам някой с опит в чуждите такива, достъпни и за българи да се включи и да предостави информация.


Продавалник (OLX)

Започвам с най-използвания до скоро сайт, който обаче претърпя доста промени и в момента освен неудобен за потребителите е и с доста отрязани функции, което го прави несигурен за купувачите и продавачите и доста хулен пред последните дни. Регистрирана съм в сайта от 2007 година и мога чистосърдечно да кажа, че ми е помогнал да се отърва от доста неща, намерила съм също добри попадения. Всяка седмица имах по няколко сделки и равносметката е, че месечно имах поне по 100 лв. допълнителни от там. Продавах всички - дрехи, които са омалели на нас и на децата, нова козметика, която няма да ползвам, играчки, неща от домакинството и т.н. Имах и добър рейтинг, докато собствениците на сайта не решиха да омажат цялата работа и да премахнат всичко хубаво от него. След промените обявите ми почти не се преглеждат, продажби разбира се нямам и общо взето се преориентирам към други сайтове, за които ще пиша по-долу.


Bazar.bg

Това според мен е следващият по големина сайт за онлайн продажби. Като функционалност е удобен макар, че има какво още да се желае, има рейтингова система и доста обяви. Голямото му предимство е възможността изготвяйки товарителница през сайта да получите паричен бонус от 0,32 лв. до 4,80 лв. във виртуален портфейл. След събирането на определена сума може да изтеглите парите или да ги ползвате, за да рекламирате обявите си. Мисля, че няма опция с тях да купувате нещо от другите продавачи. Заради този бонус от доста време си подготвям пратките само чрез тях, но иначе за мое съжаление съм осъществила само 2-3 сделки през сайта, въпреки че съм публикувала същите неща като в продавалник, но просто не върви.


БгДомакиня

По замисъла си сайта е като продавалника в началото - място, където майки да продават и купуват стоки за дома и семейството си. На външен вид не е много красив, дори бих казала никак, като функционалност има какво да се желае, но може да се каже, че и така върши работа. Има рейтинг, оценки, коментари, но като цяло активността там е слаба и има нужда от сериозно популяризиране, което да привлече и повече потребители. Имам профил там от 5 години, но рядко качвах обяви, така че наблюденията ми не са много актуални. Сега отново започнах да го ползвам по-активно, ще видим дали ще има смисъл.


Magazinera.bg

Смятат го за наследник на продавалника, защото е наследил всичките му добри страни + някои още по-добри неща, като например няма ограничения в броя на обявите и не е взел лошите. Сайтът се появи още при първите наченки на промени в OLX, но доста бавно върви напред, да се надяваме че след като окончателно омазаха другия сайт, този ще потръгне. Възлагам му големи надежди, само трябва да стигне до повече хора и да започнат да го ползват. Все още нямам осъществена сделка там, но както казах едва от седмица съм регистрирана. До скоро и при тях имаше бонус за изготвена товарителница през сайта, който идва във вид на кредити, но сега не я виждам тази опция.

Това е от мен, споделете ако смятате, че има и други бг сайтове за безплатни обяви от този вид, които си заслужават вниманието.

2 коментара:

  1. Използвала съм само olx от горепосочениете сайтове, като съм много доволна. Идеален начин e да се отървем от стари или непотребни вещи и да припечелим някой друг лев. Имам познати, занимаващи се основно с онлайн търговия в ebay/olx и като цяло при правилната стратегия могат да се получават добри доходи.

    ОтговорИзтриване
  2. Предлагам ви още един вариант на сегашния olx.bg по функционалност не отстъпва, но все още има малка посещаемост и съответно трафик obiavi24.net.

    ОтговорИзтриване