// // 1 comment

Партньорска програма на Кокетна

От скоро се включих в нова партньорска програма и макар още да не съм получила първото си плащане, реших да споделя с вас за възможността. Става въпрос за партньорската програма на сайта Кокетна, в който се продават дрехи и обувки за мъже, жени и деца. Общо взето идеята е вие да рекламирате онлайн магазина и да получавате процент от всяка продажба. Има обаче някои особености, които искам да споделя с вас, за да прецените дали програмата е подходяща.

Първо да кажа, че попадам на доста хора, които са доволни и си правят добри пари на месец с продажби от сайта. Разбира се за това се иска да вложиш време и усилия и не става само с постването на един линк някъде си, а иска постоянство.

Регистрацията в програмата е лесна, може да го направите от ТУК. Не се изискват някакви специални данни, нито пък ЕГН-та, лични карти и други подобни. След като бъдете одобрени получавате достъп до административния панел на вашия профил, където има всичко необходимо, за да можете да работите. Хората са се постарали и ви изпращат указание как да работите с панела, но все пак за някой, който изобщо си няма понятие от подобен софтуер, има неразбираеми неща из панела. Има голям набор от банери и линкове, редовно има кампании с намаления, предлагат се много продукти, т.е. клиентът може да е доволен като попадне там.

По-особеното при тази партньорска програма е, че освен 10% за продажба се плаща и ако имате подпартньори, а също и на клик. Ако някой посети сайта през вашия линк вие получават 0,01 €. От едно и също IP се отчита само един клик в рамките на 24 часа. Много от партньорите на сайта използват точно тази особеност, за да трупат пари и разпространяват линка си както и където намерят. Честно казано лично за мен  това е доста дразнещо, защото в един момент се възприема като спам и нищо чудно скоро да премахнат това плащане. Другото на което станах свидетел е как се използват групи за размяна на линкове, в които идеята е "ти кликни на моя и аз ще кликна на твоя", от което сайта реално нищо не печели, защото всичко се прави с идеята да се натрупат бързо пари. Но те си знаят и щом са преценили, че искат да плащат за това, нека го правят.

Комисионните от продажбите обаче трябва да бъдат одобрени, което понякога отнема време, необходимо за да се финализира поръчката. Според сайта на Кокетна одобрението на реализираните поръчки отнема между 45 и 50 дена, което е малко прекалено според мен. Защото на 20-то число всеки месец искаш, не искаш ти се изчислява комисионната до момента и ако е под 25 евро се преобразува във виртуални пари, с които можеш да пазаруваш от сайта. Ако е над 25 евро се изплаща чрез Paypal или банков превод. Дори на следващия месец виртуалните ти пари да станат повече от 25 евро, те вече няма как да се върнат обратно и да ти се изплатят, а трябва да ги ползваш за покупки, което не ми допада, защото предпочитам пари в брой.

Линковете могат да да се разпространяват във фейсбук, скайп, лични блогове и сайтове, други социални мрежи, по имейл и както още ви хрумне. Колкото по-активни сте,  толкова повече кликове, центове и евентуално продажби ще имате. За момента съм доволна от партньорската програма на Кокетна, мисля че е добра възможност за допълнителен доход, ще се включа пак когато получа първото плащане. Въпреки изброените по-горе според мен негативни неща си заслужава да се пробва.

Повече информация за програмата
Read More