// // 7 comments

Ятото (Yatoto) или как се печелят пари от гледане на реклами


Представянето им ме заинтригува: Писнало ти е от реклами? В Ятото те работят за теб и всеки месец носят 15 000 лв. на щастливия победител. Бъди ти!

Действителността както се очакваше е малко по-различна. Регистрирах се в Ятото в началото на годината, т.е. повече от месец съм там. Ятото е онлайн общност, може да се нарече и социална мрежа, която всеки месец раздава по 15 000 лева - 5 000 лв. за теб, 5 000 лв. за приятелите ти и 5 000 лв. за каузите, които си избрал да подкрепиш. Каква е връзката между парите и рекламите ли? Общо взето съвсем тънка.

Тези пари се раздават на базата на томбола. За да участваш в нея са ти нужни така наречените билети, които могат да се спечелят по три начина: чрез канене на приятели, чрез публикуване на статус и чрез гледане на реклами. На ден имаш право да публикуваш един статус, да изгледаш по един път всяка от рекламите, обикновено са около 10 и са с трайност от 5 до 30 секунди и да поканиш колкото искаш приятели. За всяка дейност получаваш по 1 билет за участие в томболата. Но стана явно, че повече билети изобщо не ти гарантират по-голям шанс за печалба.

Затова казвам, че и да гледаш реклами и да не гледаш, не може да си сигурен, че ще спечелиш от тях. По тази причина рекламата, която ви пуснах по горе според мен е подвеждаща. Но пък от рекламите идват приходите на сайта и съответно парите, които те раздават. Някои от потребителите измислиха друг начин, които да увеличи шанса им за печалба. Сприятеляват се с когото намерят, така ако някой от приятелите им спечели, печелят и те, макар и по-малко пари, но пак е по-добре от нищо.

Ятото реално е занимавка, с която си губиш времето, а не е сигурно дали ще изкараш пари. За разлика от фейсбук например, тук не споделяш чак толкова лични работи и затова можеш да имаш много приятели. Важно е да се регистрирате с истинските си данни, защото ако спечелите, първо се прави проверка на профила преди да ви изплатят парите. Моето мнение е, че може да пробвате, но не хвърляйте големи надежди, че ще спечелите от сайта, освен ако не сте доказани късметлии. В този случай е добре да пуснете и тото :)

Вие регистрирани ли сте в Ятото, какво ви е мнението за сайта, дали може да се спечели нещо от там?

7 коментара:

  1. Случайно попаднах на тази социална мрежа и днеска се регистрирах. Идеята им е да натрупат потребители като раздават парички и на потребителите и на така наречените "каузи" е добра. Ще видим как ще се развие.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. i az se registrirah v yatoto predi 2 meseca no ima veche dve sedmici nemoga da vlizam v saita. kakvo stava???

      Изтриване
  2. регистрирах се и още първия месец ми се обадиха че печеля, но не им се вързах с исканията им за личните ми данни/л. карта-сканирана и банкова карта/ това да не е pay pal

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пич, ти си луд - честно :) Моя приятелка спечели 306лв. преди 2 или 3 месеца. Всичко е съвсем нормално там. Много ясно, че ти искат данни. Иначе дават пари на кого?

      Изтриване
  3. ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА БЪЛГАРИ СТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ВСИЧКИИИИИИИИИИИИИ

    ОтговорИзтриване
  4. И аз се регистрирах и имам печалба но никои не ми пише

    ОтговорИзтриване