// // Leave a Comment

Пътувай и споделяй

Актуализирана информация към май 2015 година: Сайтът вече не плаща за добавяне на снимки и мнения, но пък плаща за обновяване на друга информация и за добавяне на хотели и описания за тях. Редовно има специални операции, в които може да се включат регистрираните потребители и да си докарат допълнително мили. Вече 7 години всеки месец получавам плащане от тях и препоръчвам сайта като една добра възможност за надомна работа.

Годината е 2008, вкъщи съм по майчинство и ровя в интернет с идеята да намеря нещо, което да правя в свободното си време и което да ми донесе допълнителен доход.

Случайно в един форум попаднах на съобщение за надомна работа в немски сайт за туризъм. Майката пуснала темата споделяше, че има различни задачи за вършене и всеки месец се изплащат пари, в зависимост от това колко време си работил в сайта и какво си правил. Условието тогава беше да владееш някакъв чужд език, нямаше още възможност да се работи на български и да имаш интерес към пътуванията и всичко свързано с тях.

Реших да рискувам и да пробвам, не изглеждаше сложно, не искаха пари, за да започнеш и ми звучеше добре. Свързах се с дамата, тя ме покани в сайта, обясни ми какво се прави и както се казва останалото е история. Вече 4 години работя за този сайт и досега всеки месец съм си получавала заработеното. Честно казано доста се запалих по пътуванията и макар да нямам възможност да посещавам много често различни места се оказа, че има какво да върша в сайта.

Сайтът предлага на регистрираните в него потребители да обменят информация и опит за хотели и забележителности, които са посещавали. По този начин те са полезни на останалите посетители на сайта и за тези си дейности получават заплащане. В началото няма много неща, които могат да се правят, но колкото повече придобивате опит, толкова повече задачи може да изпълнявате. Има възможност за издигане в йерархията, което е свързано с повече отговорности и по-високо заплащане.

Притеснявах се, че тъй като сайта е свързан с туризъм, а аз не съм пътувала много, няма да има какво да правя. Но се оказа, че не е така, дори от населеното място, в което живея, имаше поне десетина места, които са интересни за туристите и за които можех да изкажа мнение.

Разбира се, тези които са пътували повече имат повече впечатления и снимки за споделяне, което означава и повече приходи. Сайтът вече има и българска версия, когато аз започнах, работех на английски език.

За мен работата в него е удоволствие и съм сигурна, че сайтът е надежден и сериозен. Досега не съм имала проблем с него и както казах в началото всеки месец ми изплащат това, което съм си изкарала. Не се влагат пари, не се клика по реклами, банери и тем подобни. Ако човек му харесва да се занимава с това и е сериозен, напълно е възможно да си изкарва допълнително пари и да се забавлява, което също е важно.

До преди година се получаваха допълнително мили (нещо като точки, които имат парична равностоиност) за поканени хора, но тази функционалност отпадна. Ако имате желание да се занимавате с подобна работа, пишете грамотно, сериозни сте и няма да пълните сайта с глупости, само за да изкарате някой лев, присъединете се и вие към trivago.
Read More