// // Leave a Comment

Конкурс "Мечтаната лятна работа"

Днес няма да говоря за личния си опит, а ще ви споделя една обява, която предизвика интереса ми. Предполагам, че и на читателите на блога ще им бъде интересно да я видят, а защо не и да се възползват от нея.

Става въпрос разбира се за обява за работа. Кое е любопитното в нея? Самата работа и начина, по който ще бъде извършен подбора на кандидатите. Оформена е като конкурс, защото си е точно това, надпревара кой ще спечели и се провежда във фейсбук.

Ето и цялата обява:

Всеки желаещ да участва в конкурса трябва да изпрати 1 брой снимка с текст на стената на страницата на 100те Национални Кръчми във Facebook, а именно - https://www.facebook.com/100tekrachmi

Участието на кандидата и гласуването за неговата снимка с текст започват едва след като наш администратор качи снимката с текст в албума на конкурса, наречен „МЕЧТАНАТА ЛЯТНА РАБОТА“. Кръчмите ООД не носят отговорност и няма да броят харесванията на снимката преди качването й в албума. Ако не видите вашата снимка качена в албума за период по-голям от 24 часа, моля свържете се веднага с наш администратор чрез лично съобщение (Message) във Facebook.

Кръчмите ООД се задължават да изберат само двама кандидати от конкурса. Това ще бъдат първите двама, спечелили най-много „Likes“ (харесвания) на тяхна снимка с текст, качена в албум „МЕЧТАНАТА ЛЯТНА РАБОТА“ до 15ти август 2013г.

Всеки от двамата печеливши кандидати ще трябва да сключи граждански договор за възлагане на "мечтаната лятна работа". Възнаграждението от 1500 лева по договора е дължимо еднократно. Печелившият кандидат ще трябва да обиколи не по-малко от 33 от 100те Национални Кръчми за период от месец и половина, в удобно за него/нея време и да предаде в същия срок работата си – кратки текстове за преживяванията си и снимки от всяка от посетените кръчми - зададени по предварителен списък от Кръчмите ООД.

Кръчмите ООД не поемат никакви други отговорности освен гореописаните.


 Наистина звучи като работа мечта и сигурно да работят това са много. За съжаление ще са само двама и работата ще е само за лятото, т.е. за месец и половина. Аз лично няма да се включа заради следните причини:

1. Кандидатите ще се оценяват не от човека възлагащ работата, а от фейсбук потребителите. И то чрез харесване на снимки, нещо на което съм се нагледала и съм 10000% сигурна, че не е обективно, правилно и така нататък. В такива конкурси печелят хора с най-много фейсбук приятели и разменящи гласове с чуждестранни потребители. Ако човек е достатъчно мотивиран, сигурна съм, че може и да успее да се пребори. Особено, ако е безработен или има нужда от допълнителни доходи, тези пари ще му дойдат доста добре.

2. Втората причина, поради която няма да кандидатствам е, че в тези пари не са включени транспорта и консумацията в заведението, за което трябва да се напише мнение и да представи снимки. Вратичката е, че може да посетите 33 кръчми според написаното по-горе и да се смята, че работата е свършена. Ако обаче трябва да минете през всичките 100 от списъка, парите със сигурност няма да ви стигнат. Местата са разпръснати из цяла България и може би с добро планиране ще успеете да минете с малко разходи повече обекти, но все пак си трябва пътуване.

С интерес ще следя инициативата и кандидатурите, защото винаги е полезно да научиш за някое добро предложение. А ако някой от вас, моите читатели се включи, пишете, за да ви подкрепим :)

0 comments:

Публикуване на коментар