// // 1 comment

Студентски бригади и работа в чужбина


Доста често си мисля защо като бях студентка нямаше толкова голям избор от предложения за студенстки бригади. Иска ми се сега да мога да замина на такава, даже сигурно поне два пъти бих отишла. Време е някой да направи и бригади за нестуденти, обаче при тях не е сигурно, че ще искат да се върнат после :(

Съпругът ми например е ходил за 5 месеца в Америка на бригада и за това време изкара една доста добра сума пари, което е мечта на всеки млад човек. Не е за пренебрегване факта, че бригадите дават възможност за нови контакти и за опознаване на различни хора и култура, а и ви носят разнообразие преди реалния живот да се стовари върху вас.

За съжаление това няма как да се осъществи, но в последните години има все повече възможности и за хора, които не са студенти да намерят хубава работа в чужбина.

Искам да споделя с вас един сайт - Бригадири.ком и форумът към него, събрали в себе си много полезна информация за различните начини, по които може да заминете на бригада в Англия и САЩ.  Споделеното е от първа ръка от страна на участници в такива бригади и затова може да сте сигурни на коя фирма да се доверите или да се предварително подготвени къде точно отивате и какво ви очаква там. Има много информация за работата в английските ферми, добавена е и галерия със снимки от различните студентски бригади.

Сайтът отговаря на доста въпроси, които притесняват всеки заминаващ за първи път - какви документи са необходими, какви са условията на различните места, как стой въпросът с данъците и осигуровките. Може дори да си намерите хора, с които да пътувате или да съжителствате по време на бригадата.

За мен като надхвърлила възрастта за подобно приключение е предназначен разделът за всякаква работа в чужбина. Все още се намират измамници, които да предлагат лъжлива работа зад граница и затова форумът ще ви помогне да се ориентирате кои са читавите обяви.

Споделете ходили ли сте на студентска бригада и с какви впечатления останахте от нея?

1 коментар: