// // 1 comment

Поддръжка на фейсбук страници - една добра възможност за работа

Няма да ви обяснявам какво е фейсбук, не може да не сте се сблъсквали с него. Всеки ден в социалната мрежа се създават стотици страници, било то бизнес, лични или с цел забавление и редица други предназначения. Оказва се, че създателите или собствениците на тези страници не винаги имат възможност, време, желание и умение да ги поддържат. Тяхната работа е да ги притежават и да намерят човек, който да се грижи за страницата им.

Поддръжката на фейсбук страница не винаги е лесна работа. Мнозина си го представят като качване на готини, сладки, интересни снимки и писане на разни коментари. Но реално една страница се нуждае от повече работа и внимание към посетителите, особено ако е специализирана за даден продукт или услуга.

Тези общите страници, направени само за забавления наистина са елементарни за поддръжка. В тях качвам само снимки с интересни текстове или статуси, които да се харесват на хората. Целта е те да се забавляват и да споделят страничката с приятелите си. Там почти няма какво да се обърка. Разбира се трябва да се внимава и да се избягват снимки, които фейсбук смята за неподходящи, защото може да изтрие страницата и цялата работа заминава на кино.

По-специфична грижа изискват останалите страници. Там е необходимо да представяте по подобаващ начин услугата или продукта, да заинтригувате посетителя така, че пак да се върне на страницата. Да отговаряте на всички, които ви пишат, било с похвала или критична забележка. Общуването с феновете е много важно, защото точно те са тези, които помагат на страничката и купуват продукта ви. Затова и не е добре прекалено да фамилиарничите с тях или да пускате безсмислени постове, нямащи общо с основната тема.

Аз придобих опит като поддържах няколко мои страници. Първо направих страници на блоговете си, за да може новите публикации да достигнат до повече хора. След това една приятелка ме помоли да развия страничката й като организирам игра с награди в нея. Покрай играта добавях и друга информация за нещата, които предлагаше и страничката само за няколко дена достигна прилично число почитатели. След края на тази първа игра, продължих да се грижа за фейсбук страницата, като след това организирах и още две игри за феновете.

Следващата стъпка беше сама да поема инициативата и да разпитам и потърся дали някой няма нужда от човек, който да се грижи за фейсбук страницата му. По този начин си намерих още една за поддръжка и за в момента има 5 страници, в които публикувам информация и се занимавам с тях. Мисля, че е по-добре да е малка бройката, защото в някои от тях поствам всекидневно и ако се наема с повече работа, ще се влоши качеството.

Споделете смятате ли, че могат да се изкарат добри пари от това и по какъв друг начин могат да се изкарат пари от facebook?

1 коментар:

  1. Много интересно. Нещо, което мога да правя и би било забавно, дори ще ми се плаща за това. Как намери хора, които искат да им се поддържа страницата?

    ОтговорИзтриване